HOME

Jannie Oudenampsen (Top) begon in 1985 met een jazz-ballet groep voor meisjes tot twintig jaar in een zalencentrum. Maar er was meer belangstelling en al snel kwamen er lessen voor dansliefhebbers van jong tot oud.
Iedere twee jaar bracht de balletstudio een grootschalige musical op de planken. Jannie schreef alle teksten zelf. Monsterproducties waren het, waar zo'n driehonderd mensen aan meewerkten.

In 1990 ging Jannies droom in vervulling. De Deel van de boerderij, waar vroeger de koeien stonden werd verbouwd tot balletstudio. Diverse media besteedden aandacht aan deze bijzondere vorm van plattelandsvernieuwing; NRC Handelsblad, Trouw, Nieuwe Revu, Radio 1 en tv-programma Kaap de Goede Hoop.

Samen met Henk, haar man, kozen ze ervoor om zich helemaal te richten op het verwezenlijken van een sportstudio. Een flinke verbouwing volgde. De hele familie werkte mee en eind 1999 was het zover. Gedeputeerde Boxem van de provincie opende de accommodatie. Bijna vijftienhonderd mensen bezochten de open dagen. Op dit moment sporten ruim driehonderd mensen in een sportschool die uniek is in Nederland!

Het sprak dan ook vanzelf dat we, toen we iemand zochten voor de choreografie, uitkwamen bij Jannie Oudenampsen. Zij stemde meteen enthousiast in en stelde haar dansruimte beschikbaar.

Onder haar leiding zal een dansgroep meewerken aan de musical en heeft Jannie met veel ideeën bijgedragen aan de choreografie van de musical.