HOME

Blijf vooral deze pagina bezoeken, want het allerlaatste nieuws zal hier te lezen zijn.

Voordat u hieronder verder gaat lezen even een laatste bericht. De videobanden, zoals die verkrijgbaar waren en zijn, hebben een minderen geluidskwaliteit. De videoman Bert gaat hiermee nog aan de slag en zal eind juni een nieuwe versie beschikbaar hebben waarop het geluid beter is. Hou dit in de gaten, uw eigen band kan dan ook van beter geluid voorzien worden. Nader informatie volgt

 

Nooit meer blijven staan. Dit zijn de laatste woorden van het slotlied van de musical "DUBBELSPEL". Het woord ‘dubbelspel' heeft inmiddels in Laren een bijzonder klank gekregen. Bij het horen van dit woord zullen heel veel mensen in Laren deze weken niet in eerste instantie gedacht hebben en denken aan het dubbelspel bij tennissen, maar aan de musical.
Er is heel hard gewerkt, heel veel mensen zijn erg nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen en uitvoeringen. Het doel van de musical, samen aan een project werken waarmee de boodschap van het evangelie op een eigentijdse wijze onder de aandacht van mensen gebracht kan worden, is gehaald. Het was echt een ‘samen-werken', samen inzetten voor het op de planken brengen van de boodschap die gehoord mag worden, ja gehoord moet worden.
In de laatste week voor de uitvoeringen klonk het nogal eens: ‘als het straks voorbij is, nou dan vallen we zeker in een gat'. Want dat gebeurt toch als je je ergens weken (soms maanden) helemaal voor ingezet hebt, dan is de leegte erna toch groot?
Dat gebeurt volgens mij alleen als je blijft staan bij wat geweest is, zegt: ‘zo dat was het dan'.
Maar als je met de ervaringen die je opgedaan hebt, de vriendschap die gegroeid is, het resultaat wat bereikt is, verder gaat, dan is er geen leegte, dan is er ‘rijk-zijn'. Dan is er vertrouwen, hoop.
In de musical staan de toneelspelers ook voor de vraag: wat doen we? De hoofdrolspeler, degene door wie het allemaal begonnen is, is er niet meer bij. Het stuk lijkt gespeeld.
Maar de spelers zelf dan, zijn zij ook uitgespeeld, hebben zijn geen rol meer? De vrouwen op het toneel gaan voor. De ervaringen, alles wat gegroeid is, het is te kostbaar om het te laten voor wat het is. Het stuk heeft toekomst, het stuk moet doorgaan.
Zo klinkt er in het slotlied:

Zijn wij het soms? Wordt dat verwacht?
Zijn wij het soms die moeten spreken?
Moeten wij onze nek uitsteken?
Dat gaat toch boven onze macht! Zijn wij dat? (4x)

Ben ik het, die op weg moet gaan?
Ben ik het, die het woord moet vinden?
Ik weet geen weg; ik ben een blinde,
een dove die niets kan verstaan. Ben ik het? (4x)

Ben ik niet zwak, ben ik niet klein?
Ben ik het, die de sprong moet wagen?
Moet ik de boodschap uit gaan dragen?
Ben ik die stem in de woestijn?
Ben ik dat? Jij bent dat! Ben ik dat? Jij bent dat!

Wij zijn het die hier moeten gaan,
al weet geen mens of wij het halen.
Al zijn wij bang om te verdwalen,
wij mogen nooit meer blijven staan.
Nooit blijven staan

Dat wil Pasen ook betekenen.
Als we eenmaal goed ervaren hebben wat Pasen voor ons betekent, dan kun je niet meer blijven staan. Dan kun je niet meer afwachten, dan ga je met die geweldige ervaring op weg, de toekomst tegemoet.
Pasen, ik mag er zijn voor God en mensen. Pasen, ik mag opstaan uit wat geweest is, Gods toekomst is ook voor mij. Ik kan nooit meer blijven staan, ik kan verder gaan, er is een open toekomst.

 

Het allerlaatste nieuws is wel dat de zenuwen voelbaar beginnen te worden. Deze week gaat het gebeuren, nu komt het er op aan. De laatste hand wordt gelegd aan het toneel. En al die allerlaatste, o zo belangrijke kleine details. De programmaboekjes, de cd- en videobestelbonnen, de tekstboekjes, de... en het ... steeds maar weer nieuwe dingen die nog even geregeld moeten worden.

En... het wordt wat. De lampen hangen, de geluidsinstallatie komt dinsdag, woensdag de voorrepetitie, donderdag de generale en dan... spelen maar.

Voor de laatste foto's

laatste nieuws over de kaartverkoop.......stand verkoop

laatste nieuws over de publiciteit

laatste nieuws over de groepen

enkele eerste reacties op het oefenen

 

publiciteitscampagne

Zaterdag 16 februari is de grote publiciteitscampagne begonnen, en dat hebben we geweten. Nadat de toneelgroep op die zaterdagmorgen het hele stuk doorgespeeld had werden om 13.00 uur de grote posters aan de kerk bevestigd. Twee levensgrote posters aan weerszijden van de hoofdingang werken als blikvanger en maken de mensen attend op de musical. En als je door het dorp fiets/rijdt valt op wie er allemaal meewerken aan de musical, want alle medewerkers hebben bij hen thuis een poster voor de ramen hangen. En dan de kranten! De P.R.-commissie heeft prima werk verricht. In zo goed als alle huis aan huisbladen is een artikel geplaatst, in het Gelders Dagblad een artikel rond Frank Sterenborg. In alle omringende plaatsen zijn er posters rondgebracht (met name kerken) en flyers uitgedeeld. De publiciteit is heel goed op gang. DUBBELSPEL wordt een gevleugeld woord.

Kaartverkoop

Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 februari is de kaartverkoop begonnen. Voor iedere avond zijn er 300 kaarten beschikbaar, in totaal kunnen er dus 900 toeschouwers komen. De medewerkenden hebben al de gelegenheid gehad op kaarten te kopen voor familie en vrienden, dit waren er ruim over de honderdvijftig. De voorverkoop op de genoemde dagen liep geweldig. In de week is er veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om telefonisch kaarten te bestellen.

Laatste stand: Woensdag 13 maart om 18.00 uur zijn de twee laatste kaartjes verkocht.

Groepsnieuws

Inmiddels is ook de muziekgroep op volle toeren. Bij de fam Douglas wordt er al druk geoefend en de spelers zien het helemaal zitten.

Op dinsdagavond 26 februari zal voor het eerst 'samen' gespeeld worden door toneel en zang. Het koor komt dan namelijk bij de repetitie van de toneelgroep. Dan zal blijken hoever we zijn. Want spel en zang moeten naadloos in elkaar overgaan. Ook worden afspraken gemaakt met de dansgroep en de muziekgroep over 'samen-spelen' want het komt nu allemaal wel heel dichtbij. Zaterdag 2 maart waren zang en muziek samen in de kerk om te oefenen, dat klonk. Zaterdag 9 maart was heel belangrijk voor de dansgroep. Samen oefenen met de toneelgroep. Een aantal zaken moeten nog wat op elkaar afgestemd worden. Net als de andere groepen komt de dansgroep nu ook wat vaker bij elkaar om de laatste puntjes op de i te zetten.

De week van de première zal er door de meeste groepen praktisch iedere avond gewerkt worden. Vanaf dinsdag is er de voorgenerale, de generale op donderdag en dan... zal het allemaal te zien zijn in een spetterende opvoering van de musical "DUBBELSPEL", als u/jij tenminste een kaartje hebt kunnen bemachtigen.

Eerste reacties.

Indrukwekkend, zo omschreef een van de koorleden het spel van de toneelgroep en het stuk zelf. De zang was uitgenodigd om eens bij de doorlopende repetitie op zaterdagmorgen te komen kijken. Om sfeer te proeven. Nu dat hebben ze gedaan. Iedereen voelde nu hoe alles in elkaar gaat grijpen, toneel, muziek, zang en dans. Het wordt greweldig, zei een ander. En de leden van de dansgroep die vorige week bij de repetitie waren zeiden hetzelfde. "Nu weet ik waar ik mee bezig ben met onze dans, nu snap ik DUBBELSPEL' pas goed."

"De zenuwen beginnen nu langszamerhand te komen. Stel je voor 3 avonden met 300 mensen. 900 mensen die naar jou komen kijken. Best eng."

"De muziek swingt de pan uit en je zingt die liederen zo mee. Gaaf joh."