Home - Nieuws - De Schrijvers - De Regisseur - De Componist - De Choreografie - De Beelden
De Groepen - Achtergrond - Foto's - Contact

Nieuws

CHOREOGRAFIE

JANNIE OUDENAMPSEN, HENRIEKE BIELDERMAN, HILDE DIJKERMAN, verantwoordelijk voor de danschoreografie

Jannie Oudenampsen (Top) begon in 1985 met een jazz-ballet groep voor meisjes tot twintig jaar in een zalencentrum. Maar er was meer belangstelling en al snel kwamen er lessen voor dansliefhebbers van jong tot oud.
Iedere twee jaar bracht de balletstudio een grootschalige musical op de planken. Jannie schreef alle teksten zelf. Monsterproducties waren het, waar zo'n driehonderd mensen aan meewerkten.

In 1990 ging Jannies droom in vervulling. De Deel van de boerderij, waar vroeger de koeien stonden werd verbouwd tot balletstudio. Diverse media besteedden aandacht aan deze bijzondere vorm van plattelandsvernieuwing; NRC Handelsblad, Trouw, Nieuwe Revu, Radio 1 en tv-programma Kaap de Goede Hoop.

Samen met Henk, haar man, kozen ze ervoor om zich helemaal te richten op het verwezenlijken van een sportstudio. Een flinke verbouwing volgde. De hele familie werkte mee en eind 1999 was het zover. Gedeputeerde Boxem van de provincie opende de accommodatie. Bijna vijftienhonderd mensen bezochten de open dagen. Op dit moment sporten ruim driehonderd mensen in een sportschool die uniek is in Nederland!

Na de succesen van 'Dubbelspel' waaraan zij ook meewerkte, stemde meteen enthousiast in om ook maar medewerking te verlenen aan deze musical. En wee stelde ze haar dansruimte beschikbaar. Ze heeft nu de medewerking gevraagd van Henrieke Bielderman en Hilde Dijkerman om haar te assisteren. Beiden zijn ´Instructeur Club Swing, Kidsdance´ bij Sjahto. Onder hun leiding zal een dansgroep meewerken aan de musical. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Hallo allemaal!

Wij zijn Hilde en Henrieke en zullen voor de musical Brokstukken de dansen verzorgen, samen met Jannie. Wij werken allebei bij Sportstudio Sjàhto in het buitengebied van Laren. Ooit begonnen we daar met schoonmaken (wat we overigens nog steeds doen), maar inmiddels geven we les aan kinderen en aan volwassenen in dans. Dat vinden we super leuk om te doen! Hieronder zullen we iets over onszelf vertellen, wat wij zoal doen in het dagelijks leven.


Ik ben Hilde en ben inmiddels 21 jaar oud. Sinds dit jaar woon ik in Nijmegen. Ik studeer daar Pedagogische Wetenschappen. In mijn vrije tijd volleybal ik bij de studenten volleybalvereniging, super leuk met allemaal jonge enthousiaste meiden! In het weekend ben ik in Laren en vermaak me dan prima met mijn vriendinnen. Op vrijdag kom ik met liefde terug om bij Sjàhto te werken. Dit zou ik voor geen goud willen missen. Samen met Henrieke verzorg ik de kindergroepen, daarnaast geef ik Club Swing aan volwassenen. Ik dans bij Sjàhto sinds mijn zesde en ik doe het nog steeds met het grootste plezier. Het lijkt me een hele uitdaging om samen met alle anderen ‘’Brokstukken’’ tot een succes te maken.

Hilde


Mijn naam is dus Henrieke, ik ben 20 jaar oud en woon in Laren. Ik volg momenteel het Hoger Hotelonderwijs in Apeldoorn, waar ik vooral veel organisatorische dingen leer, erg interessant! Naast school heb ik een hele gezellige vriendinnengroep en een lieve vriend, waar ik graag leuke dingen mee doe. Ook speel ik volleybal in Dames 1 van Tornado en ik houd dus erg van dansen. Mijn hobby is mijn ‘werk’ geworden eigenlijk! 1 x in de week geef ik Club Swing bij Sjàhto voor volwassenen en samen met Hilde doe ik de kinderlessen.
Ik vind het dan ook supergaaf dat Jan en Hans ons hebben gevraagd voor de dans, een hele uitdaging! Wij hopen samen met alle anderen, Brokstukken tot een succes te maken.

Henrieke

De dansgroep was zo goed als voltallig aanwezig op de infoavond en wilde wel alvast op de foto

Login