Leedbook in 't Achterhooks en Liemers

Op 4 okotober 2013 mochten wij als werkgroep 'Dialect en Religie' van het Erfgoed Centrum voor Achterhoek en Liemers het 'Leedbook in 't Achterhooks en Liemers' ten doop houden. Dit liedboek, ook voor gebruik in 'dialectdiensten', is een verzameling van alle liederen die onder verantwoordelijkheid van de werkgroep zijn vertaald. Naast de liederen uit de voorgaande bundel 'Psalmen en gezangen in't Achterhooks en Liemers', zijn hierin vele nieuw vertaalde liederen opgenomen.

Het Leedbook is voor € 10,00 te koop in diverse boekhandels in de Achterhoek en ook via mij te bestellen. Het is zeer geschikt als geschenk voor allen die de 'mooderspraoke' lief is.

Voor gebruik van liederen in een liturgie voor een kerkdienst kunt u hier het boek als pdf-bestand downloaden. U kunt dan gebruik maken van knip en plakfuncties. Dit downloaden is uitsluitend voor dit doel bestemd.
Vanwege de grootte van het bestand kan het downloaden (en/of in beeld verschijnen) afhankelijk van de snelheid enige tijd duren.
Achterin het document vindt u het register op beginregeles, een register op liturgisch gebruik en verantwoording en bronvermelding.

Daarnaast zijn er inmiddels al weer een heel aantal nieuwe liederen vertaald. Op de site www.dialectenreligie.nl zijn die te downloaden.